Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Azon emberek, akik nem tagjai a Facebooknak, gyanúsak?!

PszichológusKereső képe

Egyes pszichológusok és munkaadók szerint azon emberek, akik nem tagjai a Facebooknak, gyanúsak.

A német Der Tagesspiegel kiemelte: Sem a Norvég tömeggyilkos Anders Behring Breivik, sem a színházi lövöldöző James Holmes nem volt fenn a Facebookon.

Christopher Moeller pszichológus szerint a Facebook egy indikátora lehet annak, hogy valakinek egészséges a szociális élete és Holmes -az összes gyilkossal együtt- nem tartott fenn baráti kapcsolatokat.

Miközben jó ideje figyelmeztettek mindenkit, hogy ne tegyen Facebook profiljára semmilyen, egy állásinterjúra potenciálisan veszélyes információt, a Forbes magazin szerint a HR vezetőknek aggályos lehet, ha valakinek egyáltalán nincs Facebook profilja.
Szerintük azért aggályos egy ilyen munkavállaló, mert lehet, hogy profiljuk annyira problémás volt, hogy a Facebook letörölte azt.

A profil hiánya nem csak a munkakeresésben okozhat hátrányt, de a randizásban is, állítja a Slate oldal tech riportere, Farhad Manjoo: Amennyiben egy meghatározott korcsoportba tartozol, és ágyba készülsz bújni valakivel, akinek nincs Facebook fiókja, elképzelhető, hogy hamis nevet adott meg neked. Mindenképpen figyelmeztető jel kell legyen.

Forrás: Metro.co.uk