Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

5 PERC A FELFRISSÜLÉSÉRT

Malindovszkyné Nádai Ivett képe
Ellenőrzött szakember

"Adjatok és ti is kaptok. Jó , tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel töltenek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is."(Lukács 6,38)

Gondolataimmal szeretnék Olvasóimnak ösztönzést adni. Az inspirációm egy most olvasott könyvből és az engem körülvevő őszi energiákból merítettem!

A hétvégén megtapasztaltam, hogy egy jól felépített gyakorlat kipróbálása során rengeteg energiát mozgósíthatok tetteim megvalósításához. 

Mind az őszi megfázásból és gyengeségből, mind egy kudarcos időszakból vagy félelmeink sűrűjéből is kiránthatjuk magunkat, ha a jó dolgokra figyelünk az életünkben. Ha szorongásainkat tettekre, tapasztalásra váltjuk! Elengedjük a rossz dolgokat és nyitunk a jó dolgok felé. Hozok konkrét példát, hogy megfoghatóbb legyen, miről is áradozok.

Az ERŐ című könyv (Rhonda Byrne írónő tollából) egy gyakolratát kipróbálva felidéztem régi sikereimet, gyerekkori élményeim közül az pozitív, emlékezetes részeket- úszni tanulás, utazások, közös kártyázások, sütés-főzés a nagymamámmal. Ezeknek a momentumoknak a jellegzetességeit- illatokat, színeket, fényeket, ki mit mondott, hogyan mondta. Eszembe jutott, ahogyan nevettünk vagy ugrattuk egymást. Apró és fontos pillanatokon tűnődtem, amiért hálás vagyok! Ezek felidézése által erőt merítettem egy-egy fontos beszélgetéshez. Betegen is tudtam adni és ösztönözni. A képzelet, a szeretet, a pozitív viszonyulás a dolgokhoz, a humor, lelkesedés, szenvedély, bátorság, hit igenis átsegít a nehezebb akadályokon!

Az alábbiakban következő fantázia gyakorlatért köszönet Rhonda Byrne írónőnek és sógornőmnek, aki kölcsönadta nekem ezt a klassz könyvet.Elismerésem azok előtt, akiknek fontos, hogy az ösztönös reakcióikat megismerjék és megtanulják irányítani. Ezáltal jobbá teszik saját életüket, közvetetten másokét is!

Én is állandóan tanulom önmagamat, és együtt tanulok a nekem bizalmat szavazókkal!

Köszönet a tanításért annak az útkeresőnek is, aki a minap telefonon kért támogatást. Tanácstalan volt, hogy megtegyen-e dolgot, amelyre vágyott ugyan, de közben rettegett az elképzelt negatív következményektől. 

"Tedd félre az agyalást, és ha valami érdekel, csináld! Vállad a saját életed alakításáért a felelősséget!Minden előnyével és hátrányával együtt!"

A változások, újdonságok sokunk számára félelmetesek. Időnként szinte elviselhetetlenül sokat rágódunk a cselekvést megelőzően! Azután ugrunk bele! Gyakran a tettek és a tapasztalás segít, valamint ha odafigyelünk saját, valódi igényeinkre. Arra, hogy mi tesz elégedetté? Esetleg a pozitív kimenetelre koncentrálunk. Kevesebbet gondolkodunk! 

A most következő jótékony fantáziálás mozgósítja a pozitív érzelmeket és azokat az erőforrásokat, melyek felhasználásával rohanó hétköznapjainkat egyszerűbbé tehetjük.

KÉPZELETJÁTÉK- 5 perc a felfrissülésért

Képzeld el azt a dolgot, ami feltölt és energiát ad. Amire nagyon vágysz, amivel az idődet szeretnéd tölteni. Képzeld el, úgy, mintha éppen most megvalósulna! Addig folytasd még teljesen feltöltődsz jó érzéssel!
Hol vagy, milyen illatok, formák, színek vesznek körül? Mit érzel, gondolsz? Mit mondasz? Hogyan viselkedsz? Hogyan tartod magad? Kik vesznek körül? Mit csinálsz és hogyan?
Használt ezt a plusz erőforrásodat a mai terveid megvalósításához, dilemmák megoldásához!

Figyeljük türelmesen, vegyük észre az apró történéseket és pozitív eredményeket, melyek a nap során érkeznek felénk:)!